World Ball&Dek Hockey Federation

Na EURO CUPe bude ocenených 6 osobností nášho športu

Na EURO CUPe bude ocenených 6 osobností nášho športu | WBDHF

V rámci tohto turnaja sa uskutoční na konci turnaja aj slávnostné odovzdávanie cien pre osobnosti v našom športe. V rámci osláv 10 výročia založenia WBDHF (2012) bude ocenených 6 osobností. Rovnako tri z Česka a tri zo Slovenska. My Vám ich teraz predstavíme aj s popisom, prečo budú ocenení.

Jiří Skřivánek: do hnutia WBDHF sa zapojil v roku 2016, keď vytvoril mládežnícky tím EUROPE na MS do Prahy, kde s tímom získal bronzové medaily. V roku 2016 prešiel na manažovanie českého výberu, ktorý hral na MS 3vs3 v Montreale. V roku 2017 bol organizátorom MS 5vs5 v Litoměřiciach a Lovosiciach. MS dopadli veľmi dobre a úroveň organizácie posunul na vysokú úroveň. V roku 2018 viedol ženský tím ČR a získal bronzové medaily v Moskve aj v Bratislave. V Moskve bol aj vo vedení mužských majstrov sveta. V Nitre na MSJ získal so ženským tímom ČR U20 striebornú medailu.

Jaroslav Homola: Predseda CDHF. V hnutí WBDHF je od roku 2017 až doteraz. Nechýbal ani na jednom podujatí WBDHF. Riadi chod CDHF spolu s Miroslavom Zadákom. Je lídrom, za ktorým je vidieť kus výbornej práce. Ako vedúci tímu ČR je niekoľkonásobným majstrom a vicemajstrom sveta.

Vojtech Breza: Prezident SDHF, v hnutí WBDHF je aktívne od roku 2018. Od roku 2019 je technickým riaditeľom WBDHF. Pod jeho kontrolou boli MS 4vs4 na ostrovoch Turks and Caicos, Svetový pohár 2019 v Bratislave. Vojtech Breza teraz vedie Slovenskú federáciu Dekhokeja a nechýba ani na jednom oficiálnom podujatí WBDHF.

Dominik Vároš: Pri rozbehu WBDHF pomohol najväčšou mierou pri úspešnom rozvíjaní formátu 3vs3. Ako majiteľ legendárnej ENGERAU Arény mal "gule" a postavil sa proti šialenej propagande vtedajších vládcov z opačnej strany a poskytol arénu a finančné prostriedky na usporiadanie historických prvých MS vo formáte 3vs3. Vďaka tomu sa populárne a obľúbené MS v tomto formáte konajú pravidelne (Montreal 2016, Bratislava 2018, Orimattila 2021a Hodonín 2023). V roku 2018 bol GM Team Slovakia, ktorý získal na MS bronzové medaily.

Roman Čačko: Šéf rozhodcov WBDHF, je vo WBDHF od začiatku a ako jediný európsky rozhodca sa zúčastnil na historických MS 5vs5 v Toronte. Odvtedy je pevnou súčas'tou vedenia WBDHF. Svoju prácu v komisii si robí výborne a svojích rozhodcov sa stará svedomite, v rámci komisie si vedie aj svoje nezávislé PR oddelenie. 

Milan Richtr: Oficiálny fotograf WBDHF, je súčasťou našej federácie od roku 2017, kde svojou prácou a hlavne špeciálnym citom pre moment a emóciu, posunul tento šport o tri levely vyššie.

Tu si nájdete všetky foto Milana Richtrika:

www.richtrik.cz/wbhf