World Ball&Dek Hockey Federation

Čaká nás ďalší zaujímavý rok 2024

Čaká nás ďalší zaujímavý rok 2024 | WBDHF

Rok 2023 je za nami, poznáme 10 nových majstrov sveta, päť v trojkovom a päť v štvorkovom hokejbale. 
V mládežníckych kategóriach máme za sebou premiéru na UWG, kde dominoval Québec, Slovensko, USA a Česko. Do nášho programu sa zapojilo aj Rakúsko. 

V trojkovom hokejbale dominoval Québec a v štvorkovom Česko.

Historickú prvú zlatú medailu získala Veľká Británia, keď vyhrala ženskú kategóriu v Dominikánskej republike a celkovo Veľká Británia skončila na treťom mieste v bodovaní národov. Prvý skončil Québec a druhé Česko. Slovensko skončilo na štvrtom mieste.

Zlato v Dominikánskej republike (4vs4) získala Kanada, ktorá pauzovala na trojke. Kanada vyhrala kategóriu Masters O35.

Sympatický tím Severnej Ameriky získal vo štvorke tiež medailu a to bronzovú v kategórii Elite Legend. Jediným tímom bez medaily zostal domáci tím Dominikánskej republiky.

V trojke sme uvítali v Hodoníne nováčika zo Spojených Arabských Emirátov. Štyri kategórie vyhral Québec a ovládol MS 3vs3 pred Českom, Veľkou Britániou a Slovenskom.

Klubový Svetový pohár-Mamut v Ostraviciach vyhrala slovenská Nitra v mužoch a český CCM Team v Masters. Turnaja sa po prvý krát v histórii zúčastnili chlapci priamo z Indie.

Budúci rok bude opäť pekný a zaujímavý. Začneme v Tremblante začiatkom júna, kde sa bude konať Svetový pohár národov. Bude sa hrať v piatich kategóriach a črtá sa veľmi veľká účasť. 
Koncom júna budú UWG v Klagenfurte, kde je tiež 5 mládežníckych kategórií. 


Club World CUP -Mamut 2024 sa odohrá koncom augusta. Miesto bude buď Česko alebo Maďarsko. 

Bombónikom budú Majstrovstvá sveta 4vs4 v Karibiku. Miesto konania bude oznámené do konca roka. Hrať sa bude začiatkom novembra 2024. WBDHF na tom tvrdo pracuje, lebo o tento šampionát je veľký záujem po úspešnom tohtoročnom turnaji v Puerto Plata. 

Nakoniec sa uvažuje o decembrovom Euro Open Cupe pre národné a špeciálne tímy, rozhodnuté bude v marci 2024. Posledný Euro CUP sa hral v Ostraviciach v roku 2022 vo formáte 3vs3 a bol veľmi úspešný.